2020. január 31., péntek

Zöldséges fasírt--újra

Imádom a vega kajákat,nemcsak készíteni,hanem fogyasztani.
Ilyenkor a fantáziára hagyatkozom és hogy mit kapok hozzá,aszerint készül.
Vegák kedvence!



Hozzávalók:

  • 60 dg gomba--tisztítva---szelve
  • 1 nagy hagyma--kockázva
  • 3 gerezd fokhagyma--szelve
  • maréknyi zöldborsó
  • fél kaliforniai paprika ---kockázva
  • 4 db zsemle--kockázva--pirítva
  • 3 db tojás
  • 3-4 aszalt paradicsom kockázva
  • pár szem olivabogyó
  • 6 dg reszelt sajt
  • só,bors,metélő,házi vegeta,oregano,petrezselyem
  • 1 zacskó vegyes salátakeverék
  • koktélparadicsom
  • cheddar lapkasajt
  • 1 mozzarella
  • olaj
Wookban ,forró olajon a hagymát,fokhagymát pirítom,majd rádobom a gombát.Nagy lángon,kevergetve sütöm,mig a leve eltúnik.....félrehúzom.Ha kihült hozzáadom a kockázott kaliforniai paprikát,az áztatott,kinyomkodott zsemlét,olivát,tojást ,aszalt paradicsomot,tojást,zöldborsót,fűszereket....jól összedolgozom. 
Egy formás jénait kivajazok,mozsával megszórom,beleteszem a gombás cuccot,majd 180 fokon sütöm,míg megpirul...tűpróba!
Ahogy hűl,kiborítom az edényből,ráteszem a sajtot,csak addig teszem vissza a meleg sütöbe,mig szépen ráolvad a töltelékre....hagyom kihűlni.
Tálaláskor egy nagyobb tálcára teszem, felszelem,de visszanyomom,körbeszórom salátával,mozzarellával,koktélparadicsommal,tetejére gránátalma kerül.




Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése