Tulajdonképpen magában is nagyon finom.Ez is gyors kategóriájú étel.
Mirelit cucc mindig van itthon,igy nem gond elkészíteni.
Hozzávalók:
- 500gr mirelit zöldborsó
- 1 tejföl
- 2-3 kanál liszt
- pött cukor
- só,bors,petrezselyem,házi vegeta
- 6 szelet tarja
- sertés fűszerkeverék,mustár
- 4-5 gerezd fokhagyma
- liszt a forgatáshoz
- olaj
A borsót annyi vízzel teszem föl főni,hogy ellepje..ízesízem,rövid ideig főzöm,majd liszetes tejfölös habarással sűrítem.Petrezselyemmel megszórom.
A húst fűszerezem,mustározom,vastagabb részeket kissé bevagdosom.
Serpenyőben olajat hevítek,rádobom a szelt fokhagymát és a lisztben megforgatott,lerázott húst.
Nagy lángon mindkét oldalát pirosra sütöm,majd letakarom.
Főzeléket a finom sült tarjával fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése