2020. február 25., kedd

Káposztás tészta--barbecue ízesítésű kacsamellcsíkokkal


Káposztástészta nem tartozott a kedvenceim közé,de amióta ezt a kacsás változatot készítem..imádom.
Természetesen külön külön is finom étel.







Hozzávalók:...ez egy nagy adag lesz.

  • 500gr fodros tészta
  • 1 közepes káposzta reszelve
  • 1 hagyma reszelve
  • só,bors,olaj
  • fél kanál cukor
  • 2 db kacsamell vékonyra csíkozva--bőrével
  • só,bors
  • kanálnyi barbecue szósz
  • fél vaj
Olajat forrósítok,amiben karamellizálom a cukrot,ráteszem a hagymát,káposztát,
sózom,borsozom.
Először nagy lángon,majd fedő alatt fél pohár víz adásával világos barnára sütöm.
A tésztát sós,olajos vízben kifőzöm,leszűröm.Az elkészített káposztát a tésztával összekeverem,még ízesítem,ha kell.
A csíkozott fűszerezett kacsamellet wookban megpirítom,majd fél pohárnyi vizet öntök alá,lassú tűzön megpuhítom kb.20perc.Fél vajjal,barbecue szósszal beforralom...ízesítem még egy pötty chilidarával.
A káposztás tésztát a tetejére szórt ízes kacsamellcsíkokkal fogyasztjuk.Az íze--igy együtt nagyon nagyon finom!!!!!
Lehet egy kicsit furcsának találjátok---ki kell próbálni...ízélmény!!







Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése