Ez a "Bécsi palacsinta" vendégváró kedvenc..nagyon sokszor készítem.
Hozzávalók:
- 20 db palacsinta.......mindenkinek a sajátja////3 tojás,liszt,tej,szódavíz,reszelt citromhéja,pötty só,vaniliás cukor,olaj a tésztába is.
Töltelékhez:
- 500gr túró,félzsíros
- fél lágy vaj
- 4 tojás
- 150gr porcukor
- citrom reszelt héja
- pici rum
- mazsola-izlés szerint
Öntethez:
- 2 tojás
- 2 vaniliás cukor
- 2 dl tej--zsíros
Palacsintákat kisütöm!
Töltelékhez a tojást kettéválasztom.Fehérjét pötty sóval keményre verem,a vaj kétharmadával a porcukrot,sárgáját habosítom a túróval,citromhéjjal,mazsolával..majd óvatosan összekeverem a habbal.
Öntetnél...a tojást,porcukorral,vaniliás tejjel habosra keverem.
A palacsintákat megtöltöm,kettévágom és a kivajazott tepsibe vagy jénaiba sorakoztatom a vágott felével felfelé...egymáshoz támasztva.
Sütés előtt leöntöm az öntettel...aranybarnára sütöm 20 perc alatt....5 percet pihentetem,megszórom porcukorral.
Megdíszítem...aszalt áfonyával vagy gránátalmával és mentalevéllel vagy citromfűvel.
Ízlés szerint tálaláskor tejszínhab is jöhet a tetejére.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése