Ezt a tésztát Olaszországból kaptam.Sokáig csak nézegettem,úgy néz ki ,mint egy félbevágott canelloni.Furdalt a kiváncsiság,hát elkészítettem,megtöltöttem---finom lett!
- 300 gr "Paccheri Rigati di Gragnano
- 1 kicsi cukkini reszelve
- 1 sárgarépa reszelve
- 1 cikk zeller reszelve
- 1 hagyma reszelve
- fél kaliforniai paprika,kockázva
- 3 gerezd fokhagyma,szelve
- fél zacskó-250gr zöldborsó
- 2 natur sajtkrém
- 1 doboz szemcsés túró
- 5-5 dg reszelt sajt
- fél FETA
- lapkasajt
- 1 főzőtejszín
- 1 kanál liszt
- só,bors,medvehagyma,petrezselyem,chilidara
A tésztát a főzési idő feléig főztem,leszűrtem,hideg vízzel öblitettem....megtartotta a kerek formáját.
Wookban készítettem a tölteléket....olajon megpirítottam a fokhagymát,majd rádobtam a zöldségeket,sóztam és tovább pirítottam nagy lángon kb. 5percet.Majd a mirelit zöldborsót is beletettem,ízesítettem,félretettem,amikor hűlt 1 db tojást is belekevertem és a sajtokat,túrót is,összedolgoztam.....ízesítettem.
Ezzel a zöldséges masszával töltöttem meg a félig főtt tésztákat.
Vajjal kikent jénaiba tettem,majd leöntöttem a liszt,főzőtejszín reszelt sajt keverékével...
Sütöben sütöttem 180 fokon kb.fél órát,majd a lapkasajttal beterítettem,vissza még 5 percre.
Amikor kivettem,megszórtam még FETAsajttal,zöldfűszerrel.
Jó étvágyat kívánok....MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése