2020. május 20., szerda

Oldalas -- zöldbabbal


 Oldalas mindig jöhet....vagy főzelékkel vagy salátával vagy zöldségekkel.
 Most finom zöldbabbal készült...isteni!!





Hozzávalók:  ez egy nagy adag volt!!

  • oldalas
  • olaszos füszerkeverék
  • olaj
  • 6-8 gerezd fokhagyma,zsályalevél
  • 2 zacskó vegyes zöldbab
  • só,bors metélő,oregano,mustár,fehér balzsamecet
  • petrezselyem
Oldalast nagyobb darabokra vágom....fűszerezem,mustárral bekenem....kicsit belemaszirozom a fűszereket.A husik tetejét bevagdosom.
Tepsibe helyezem  -- csontos része felül legyen.Olajjal meglocsolom,fél pohár vizet öntök alá,mellé fokhagymát szelek.
Sütöben sütöm fólia alatt kb.2 órát 160fokon.Ha puhul megfordítom a husomat...és fólia nélkül sütöm még 180 fokon.....végül aprított fokhagymával megszórom...pár zsályalevelet teszek mellé.Természetesen locsolgatva készül .. finomra.
A babot sós vízben kb.5-6 percet főzöm--leszűröm.Wookban olajat forrósítok,majd szeletelt fokhagymát hozzáadva rázogatom.Ha sárgul a leszűrt zöldbab kerűl az edénybe sózom,borsozom,fűszerezem,balzsamecettel ízesítem...petrezselyemmel megszórom.
A ropogósra sült oldalast a finom zöldbabbal fogyasztjuk.








Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése