Oldalas mindig jöhet....vagy főzelékkel vagy salátával vagy zöldségekkel.
Most finom zöldbabbal készült...isteni!!
Hozzávalók: ez egy nagy adag volt!!
- oldalas
- olaszos füszerkeverék
- olaj
- 6-8 gerezd fokhagyma,zsályalevél
- 2 zacskó vegyes zöldbab
- só,bors metélő,oregano,mustár,fehér balzsamecet
- petrezselyem
Oldalast nagyobb darabokra vágom....fűszerezem,mustárral bekenem....kicsit belemaszirozom a fűszereket.A husik tetejét bevagdosom.
Tepsibe helyezem -- csontos része felül legyen.Olajjal meglocsolom,fél pohár vizet öntök alá,mellé fokhagymát szelek.
Sütöben sütöm fólia alatt kb.2 órát 160fokon.Ha puhul megfordítom a husomat...és fólia nélkül sütöm még 180 fokon.....végül aprított fokhagymával megszórom...pár zsályalevelet teszek mellé.Természetesen locsolgatva készül .. finomra.
A babot sós vízben kb.5-6 percet főzöm--leszűröm.Wookban olajat forrósítok,majd szeletelt fokhagymát hozzáadva rázogatom.Ha sárgul a leszűrt zöldbab kerűl az edénybe sózom,borsozom,fűszerezem,balzsamecettel ízesítem...petrezselyemmel megszórom.
A ropogósra sült oldalast a finom zöldbabbal fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése