2020. május 5., kedd

Szűzérme---sült káposztával


Végre itt a friss káposzta...kaptam egy szép fejecskét...volt szűzérmém..ami mindig van....és kész is finom ebédke.
Ezt a káposzta receptet Olaszországból kaptam...különleges és finom.





Hozzávalók:

  • 1 db szűzérme.....tisztítva
  • olasz fűszerkeverék
  • tarkabors,zöldbors
  • olaj
  • 1 közepes új fejeskáposzta
  • fél kanál cukor
  • só,bors,chilidara,oregano
  • fehér borecet
A húst wookban nagy lángon,olajon kérgesítem,körbe-körbe...kb.4-5 percet....majd sütöbe teszem,mellé a borsokat..180 fokon 10 percet sütöm...kiveszem,pihentetem.
A káposztát laskára vágom...Sütőedényben olajat forrósítok..cukrot kicsit karamellizálom,majd
hozzáadom a káposztát,fűszereket...nagy lángon sütöm...pici vizet is öntök hozzá kb.fél pohárnyit...ha lepirul megfújom fehét borecettel....lényeg,hogy a káposzta roppanós maradjon.
A húst felszeletelem,meglocsolom a fűszeres,borsos olajjal...sült káposztával tálalom.
Nagyon finom ,könnyű étel.









Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése