Ezt a káposzta receptet Olaszországból kaptam...különleges és finom.
Hozzávalók:
- 1 db szűzérme.....tisztítva
- olasz fűszerkeverék
- tarkabors,zöldbors
- olaj
- 1 közepes új fejeskáposzta
- fél kanál cukor
- só,bors,chilidara,oregano
- fehér borecet
A húst wookban nagy lángon,olajon kérgesítem,körbe-körbe...kb.4-5 percet....majd sütöbe teszem,mellé a borsokat..180 fokon 10 percet sütöm...kiveszem,pihentetem.
A káposztát laskára vágom...Sütőedényben olajat forrósítok..cukrot kicsit karamellizálom,majd
hozzáadom a káposztát,fűszereket...nagy lángon sütöm...pici vizet is öntök hozzá kb.fél pohárnyit...ha lepirul megfújom fehét borecettel....lényeg,hogy a káposzta roppanós maradjon.
A húst felszeletelem,meglocsolom a fűszeres,borsos olajjal...sült káposztával tálalom.
Nagyon finom ,könnyű étel.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése