2020. június 21., vasárnap

Szűzérme bundában--brokkoli,burgonya,sajt sütve


Levelestésztában sült husik nagyon népszerűek--általában a Wellingtonra gondolunk,most egészen más készült--főzőiskolás ötlet alapján.
Kívánságra --természetesen bunda nélkül is.
Nagyon kiadós étel!




Hozzávalók:

  • 2 db szűzérme--tisztítva...olasz füszerkeverékkel ízesítve
  • 1 csomag szeletelt ementali sajt
  • 1 csomag prosciutto
  • 1 pohár fehérbor
  • 1 levelestészta--nyújtott
  • kanálnyi liszt
  • olaj,vaj
  • főzőtejszín
  • rozmaring,fokhagyma,bors,zöldbors

köret:
  • 4 szem krumpli
  • 1 tojás
  • 1 brokkoli
  • só,bors,pötty szerecsendió
  • 1 evőnyi parmezán
  • 6-8 szelet ementálisajt
  • zsemlemorzsa

A szűzérméket kevés olajon,fokhagyma,rozmaring társaságában aranybarnára pirítom.
Pihentetem.Az egyik szűzérme csomagolva lesz a másik nem.
A sonkát lerakom úgy,hogy akkora téglalap legyen,mint a hús,erre a sajtot teszem,majd a húst...körbetekerem--levelestésztára helyezem,óvatosan becsomagolom.A  tésztamaradványból díszeket készítek a tetejére...lekenem tojással,magvakkal megszórom..sütőben 180 fokon kb. félórát sütöm.
Abban a serpenyőben amiben pirítottam a húst...vajat adok hozzá,zöldborsot ,bort,beforralom.
kevés liszttel,tejszínnel besűrítem---ízesítem.
Tálaláskor a sima szűzérmét vékonyabbra szelve teszem,a bundásat vastagabbra a tálra--meglocsolom egy picit a mártással--többit külön tálba--mellé.






A krumplit,brokkolit só vizben megfőzöm....leszűröm,összetöröm....hozzáadom a borsot,
szerecsendiót,parmezánt ,tojást--kevés vajat...összekeverem.Kivajazott edénybe teszem tetejére a sajt,kevés parmezán ,megszórom zsemlemorzsával.Sütöben addig sütöm 180 fokon mig a teteje aranybarna lesz...kb.20-25perc.
Húsok mellé tálalom.






Jó étvágyat kívánok....MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése