Egy nagyobb családi adag készült.
Hozzávalók:
- 1 kg szűzérme--csíkozva...olaszos fűszerkeverékkel ízesítve
- 1 vastag szelet házi füstölt szalonna--csíkozva
- 2 hagyma--kockázva
- 3 gerezd fokhagyma
- 500gr gomba--szelve
- 5-5 db savanyú uborka--csíkokra vágva
- 6-8 db kapribogyó
- 1 főzőtejszín
- só,bors,oregano
- 12-16db db sós palacsinta
- 15dg juhtúró
- 2-3 kanál tejföl
- friss kapor,petrezselyem
A fűszerezett szűzérmét 2-3 kanál olajjal meglocsolom,kézzel megdolgozom--hűtőbe teszem legalább egy éjszakára.
Olajat forrósítok wookban és a csíkozott húst pirítom,kérgesítem--kiszedem.
Ebben az edényben szalonnát,a hagymát ,fokhagymát fonnyasztom,hozzáadom a gombát,addig sűl,amig a leve elfő.A húst visszateszem,uborkát,kapribogyót is.
Együtt pár percet rotyogtatom,tejszín hozzáadásával sűrítem---ízesítem ha kell....petrezselyemmel megszórom.
Elkészítem a sós palacsintákat.A túrót,tejföllel kaporral összekeverem,borsozom......sót akkor,ha a túró nem elég sós.Ezzel vékonyan töltöm meg a palacsintákat,hogy az ízek összhangban legyenek........ha a túrónak intenzív az íze..akkor kevés kerül a palacsintába.
A finom szaftos husit a töltött palacsintával tálalom.
Lehet a palacsinta közepébe tenni a túrót,összefogni,mint egy csomagot egy metélőhagyma szállal megkötni--így a tálalásnál a tányér közepébe teszem a csomagot--körbekanalazom a szaftos hússal.
Lehet a husit egyszerűen palacsintametélttel tálalni---ebben az esetben a palacsinta masszába teszem a kaprot,kisütöm,laskára vágom.
Lehet tésztával,burgonyakrokettel,gnocchival,rizzsel,pürével....fantázia kérdése.
Jó étvágyat kívánok ..MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése