A karaj ,sütés szempontjából kényes,könnyen előfordulhat,hogy száraz lesz.Most egyben sütöttem,nagyon finom lett.Természetesen megtűzdeltem,kérgesítettem,így vajpuha a végeredmény.
Vendégvárónak is tökéletes.
Elnézést, nincsenek részfotók az elkészítésről.
Hozzávalók:
1kg karaj egyben
só,bors ,fűszerkeverékek,mustár
6-7 gerezd fokhagyma
házi füstölt szalonna
1 dl száraz fehérbor
60-70 dg gomba
1 hagyma
2 kanál sűrített paradicsom
só,bors,pirospaprika,oregano
fél pohár tejföl ,kanál liszttel laza habarás
1 kg krumpli
A karajt körbe megtűzdelem a fokhagymával és a csíkokra vágott szalonnával..Befűszerezem,mustározom,picit befújom olajjal és jól megmasszirozom. A hust spárgával betekerem,hogy szép formás legyen. Sütéskor teflonos edényben,olajon kérgesítem,körbe-körbe,majd sütőbe teszem fólia nélkül kb.20 percre 180 fokra.Utána tepsibe mellé a kisült olajat ,fokhagymát,bort.Fóliával befedem és puhára sütöm,majd fólia nélkül pirítom.Ha készen van félre teszem- leszedem a spárgát.
Elkészítem a gombapörköltet.Olajon pirítom a hagymát,fokhagymát,majd pirospaprikát rátéve pörköltalapot készítek,ízesítem ,paradicsompüré is belekerül--beforralom.Hozzáadom a megtiszított ,nagyobb darabokra szelt gombát,puhára főzöm.Ennek nem kell sok idő,majd behabarom.
Közben elkészítem a köretet.A krumplit megtisztítom és négybe vágom,megfőzöm--nem egész puhára.Leszűröm ,majd forró olajban megsütöm.
Tálaláskor a karajt felszeletelem,leöntöm a gombás pörkölt felével.Tetejére friss petrezselymet szórok.Mellé a kisűlt krumpli kerül.a A gombás szaft másik felét külön tálkában teszem oda.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése