Sokféle zöldséges tekercset készítek...céklást,spenótosat...most a sárgarépás a kedvenc.Hidegtálakhoz tökéletes.Ezeket vegetáriánusok is fogyaszthatják,ha hús nélkül töltöm meg csak sajtféleségekkel.Elkészítése...egyszerű kategória....de nagyon finom!Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
--700-800gr reszelt sárgarépa
--7 tojás
--4db natur tömlös sajt
--2db csípőspaprikás tömlös sajt
--1 csomag chedar lapkasajt
--só,bors,fokhagymapor,oregano,petrezselyem
díszítéshez:saláta,koktélparadicsom,pici reszeltsajt,metélőhagyma
A lereszelt répát sózom,borsozom pici fokhagymaporral,majd a felvert tojással jól összdolgozom.Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.Lapáttal elegyengetem.
Sütőben megsütöm..kb.30-35 perc.
Közben elkészítem a sajtkrémet,tálba nyomkodom a sajtokat--ízesítem.
A kihűlt a répás cucc,óvatosan megfordítom,rákenem a sajtkrémet,majd a chedar sajtot is rárendezem,metélőt is tépek rá.
Óvatosan a sütőpapírral feltekerem,majd még fóliával is betekerem--hűtőbe teszem---legalább fél napra.
Tálaláskor leszedem róla a fóliákat...hosszúkás tálra teszem..csak egy szeletet vágok le,hogy látszódjék hogy néz ki,salátát,paradicsomot teszek mellé,tetejét még reszelt sajttal is megszórom.
Lehet tölteni húskrémmel,sonkával,tarjával..bármivel.
Készítettem spenótosan,céklásan...mindenhogy finom és mutatós!!!
Jó étvágyat kívánok...MARI
Csodas es egeszseges etel. A talalasaid nagyon szepek es otletesek.
VálaszTörlés