Kacsát sütve tudom csak elképzelni.Finoman,ropogósan...narancsosan...kis lilakáposztával,krumplival.....mennyei.
Hozzávalók:
1db házi kacsa
8-10 fokhagymagerezd ,szeletek
só,bors,vegyes fűszerek
friss rozmaring
3-4 narancs
A kacsát tisztítás után feldarabolom,fűszerezem.Egy nagy tepsit kizsírozok ,bőrrel lefelé beleteszem a kacsadarabokat,fokhagymát,fólia alatt sütöm ...kb.2,5-3 órát lassú tűzön. Majd megfordítom a husit és 180fokon pirosra,ropogósra sütöm,állandó locsolgatás mellett.Utolsó percekben teszek mellé narancskarikákat.
Tálaláskor zöldsalátát,narancskarikát,rozmaringot teszek rá....Lilakáposztával,krumplival tálalom.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése