Szeretem a citromos,tárkonyos leveseket,mindegy milyen húsféléből készítem.A főzőedényben--csak egy edényt használok---mindent sorban belerakva készítem.
Hozzávalók:
400gr pulykacombfilé--kockázva
1 szelet házi füstölt szalonna 3-4-be vágva
2 sárgarépa kockázva
2 fehérrépa kockázva
2-3 krumpli kockázva
1 hagyma kockázva
1 tojással liszttel,kiskanál vajjal,petrezselyemmel galuska
kanálnyi liszt
olaj,só,bors,házi vegeta,tárkony
Főző edényben 2 kanálnyi olajon szalonnát,hagymát pirítom,majd a húst teszem rá.3-4percet rázogatva sütöm,hozzáadom a sárgarépát,fehérrépát és a kanálnyi lisztet.Pár perc után öntök rá bőven vizet -legalább másfél litert,ízesítem,lassú tűzön puhára főzöm.Amikor puha a krumpli és a petrezselymes galuska kerül bele.Ha készen van citrommal meglocsolom. Ha lehet friss tárkonnyal ízesítem.Finom leveske!!
Jó étvágyat kívánok...Mari
Nagyon gusztusos, biztos vagyok benne hogy finom is. A finom íz hatást a recept végig olvasása alapján mondom, csupa jó ízű alapanyag és a főzés folyamata segít. A főzés kezdetében megegyezünk, én is így kezdem a főzést. Gyönyörű ételeid vannak kedves Mari. Szívből gratulálok.
VálaszTörlésNagyon köszönöm!
Törlés