Pisztráng nagyon finom halacska.Sokféleképpen készítem.Én kifilézem,mert nem szeretem a szálkákat.Kissé macerás,de megéri.
Hozzávalók:
1 tálca pisztráng--2db-os
hal fűszerkeverék
liszt+pirospaprika
olaj a sütéshez
30dg laskagomba,tisztítva--csikokra vágva
2 gerezd fokhagyma-szelve
600gr burgonya
petrezselyem
A halat tisztítom,fejénél levágom.hosszában kettévágom,majd óvatosan kiemelem a szálkát a gerinc mentén.Bőre megmarad.Kettő,három darabra vágom.Hal fűszerkeverékkel megszórom.
Paprikás lisztben megforgatom,bő,forró olajban kisütöm.Papirtörlőre szedem.
A krumplit megtisztítom,apró kockára vágom--megfőzöm.Leszűröm,vajon.olajon megforgatom,petrezselyemmel megszórom.
A csíkokra vágott laskát,olajon ,fokhagymával megpirítom.Só,bors,fokhagymapor,toscan keverék,balzsamecet ízesítést kap.
A halat petrezselymes burgonyával,laskával--sült baconnal tálalom.Citrommal,limével meglocsolom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése