Nagyon szeretem ezeket az alapanyagokat elkészíteni..külön-külön vagy együtt...vendégváráshoz is tökéletes.
Hozzávalók:
2db szűzpecsenye
500gr filézett csirkemell
só,bors,csirke fűszerkeverék,mustár
700gr gomba--ha lehet egyforma,kisebb méretű
3-4 gerezd fokhagyma
olaj,só,bors,toscan fűszerkeverék,balzsamecet
1kg krumpli
olaj a sütéshez
vegyes salátakeverék
só,olaj,balzsamecet,oregano,bazsalikom,szárított paradicsom fűszerkeverék
koktélparadicsom
Húsok elkészítése:
Szűzérme: tisztítom,majd fűszerezem,mustárral megkenem.Nagyon kevés forró olajon,fokhagymával kérgesítem körbe-körbe,hozzáadok fél vajat..Ez kb.6-7 perc.Majd átteszem egy jénaiba,ráöntöm a zsiradékot,180fokon sütöm fedő nélkül kb.15percet.Kiveszem,pihenetem--tetejére fóliát teszek--lazán.
Csirkemell: a csirkemellet vékonyabb szeletre vágom,fűszerezem.Durva morzsában megforgatom,olajon mindkét oldalát megsütöm--papírtörlőre szedem.
Gombát tisztítom--forró olajon fokhagymával megsütöm...fűszerezem,balzsamecettel ízesítem.kb.10perc alatt készen van.
Krumplit tisztítom,hasábra vágom,víznemn megfőzöm.Leszűröm.Forró olajban megsütöm.
Salátát ízesítem só,bors,oregano,fűszerkeverékek,olaj,balzsamecet,koktélparadicsomot is vágok bele.
Egy nagy tálra salátát teszek erre rendezem a vékonyra felszelt szűzérmét,sűlt krumplit,csirkemellet---mellé külön tálba a salátát,gombát.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése