Sertés csülök Pékné módra...Mari változata...mi igy szeretjük.A káposzta sűlt változatban,kicsit olaszosan készűl....finom ízvilágú étel lett. Ennek a receptnek is millió változata van.
Hozzávalók:
1 db csontozott csülök
2-3 szelet házi füstölt szalonna csíkozva
6-7 gerezd fokhagyma szelve
1 db hagyma
1db paprika
1 db paradicsom
1 üveg sör
só,bors,sertés fűszer,oregano,mustár
1db közepes édeskáposzta
só,bors,balzsamecet,olaj,szárított paradicsom fűszerkeverék,toscan fűszerkeverék
1 kg krumpli
2-3kanál tejföl
vaj
só
3-4 hagyma karikára vágva,liszt,olaj
A csontozott csülköt fűszerezem--- bőrével lefele kiterítem ,bevagdosom.A mélyedésbe helyezem a füstölt szalonna csíkokat,fokhagymát.Mustározom.Olajozott tepsibe helyezem,melléa feldarabolt hagyma,parika,paradicsom kerül.Meglocsolom sörrel.Fólia alatt sütöm kb.160fokon.
Ha puhul óvatosan megfordítom ,a hőfokot emelem,folyamatosan locsolgatom sörrel,pirosra sütöm.
Elkészítem a káposztát....laskára vágom,wookban forró olajon,nagy lángon
sütöm,sózom,fűszerezem.
Állandóan kavargatom,kb.5perc múlva balzsamecettel meglocsolom.Ropogós maradjon.
Krumplit sós vízben megfőzöm,leszűröm...vajjal,tejföllel pürét készítek.
A karikázott hagymát lisztben megforgatom,szitán lerázom és forró bő olajban kisütöm,papírtörlöre szedem...nem sózom csak a tányéron.
Tálaláskor teszem a csülökre a hagymát,metélővel megszórom,mellé a püré és a ropogos káposzta.Nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése