Pulykacombbal sok finomságot tudok készíteni,legjobban ezt a változatot kedveljük..
sok-sok zöldséggel pedig mennyei.
Hozzávalók:... családi adag
2db pulykacomb
4 szelet házi füstölt szalonna
6-8 db fokhagyma..tűzdelni
só,bors,toscan keverék,rozmaring,mustár,olaj,sör
aszalt szilva
1 hagyma
1 paradicsom
1 paprika
mozzarella
Salátához:cukkini,édesburgonya,ujhagyma,bazsalikom levél
A pulykacombokat előkészítem---kicsontozom,téglalap alakúra formázom ,bevagdosom.Fűszerezem,mustározom.A mélyedésekbe helyezem a fokhagymát és a csíkozott szalonnát.Egy nagyobb tepsit olajozom és bőrével lefelé beleteszem mindkét pulykacombot.A hagymát ,paprikát,paradicsomot nagyobb darabokra vágom és a husra szórom,fél doboz sörrel meglocsolom.Lassú tüzön sütöm,amikor puhul,megfordítom.A sütöt nagyobb hőfokra teszem.Utolsó 20 percben megdíszítem aszalt szilvával, locsolgatom sörrel.Pirosra sütöm.
A cukkinit,édesburgonyát,karikázom,sütöpapírral bélelt tepsibe teszem,mindkét oldalát megkenem olajos krumpli fűszerkeverékkel--sütőben sütöm sütöm.
Az ujhagymát egészben hagyom, olajon picit megforgatom,mellé a koktélparadicsom,pici só.
A cukkinit,édesburgonyát tálra rendezem,rá az ujhagyma,paradicsom....bazsalikomlevállel díszítem.Balzsamecettel meglocsolom.
A pulykát most sütőtálra tettem,körbe díszítettem a sült zöldségekkel,mozzarellával,szivecskés sajttal.
Jó étvágyat kívánok..MARI
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése