Töltikét eredetileg szőlölevélbe töltötték...én karalábélevélbe,füstölt husival,kaporral,citromlével.Különleges ízvilág.......nagyon finom.
Hozzávalók:
600gr darált hús
1 kisebb bögre rizs
1 tojás
1-2 hagyma kockázva,2 gerezd fokhagyma
só,bors,vegeta,kapor
3-4 karalábé-kockázva
18-20db karalábé levél
1 szelet házi füstölt szalonna
300gr fött füstölt tarja,nagyobb darabokra vágva
2-3 kanál paradicsompüré
1 tejföllel,liszttel habarás
1 csokor kapor ,apróra vágva
citromlé
A karalábé leveleket megtisztítom,vastagabb szárrészt levágom,megmosom. Forró vízbe,adagonként 5-vel 1-2 percre bedobom--kiszedem szürőre teszem.Gombócokat elkészítem.Forró olajon picit megfuttatom a hagymát,fokhagymát,hagyom kihűlni,majd hozzáadom a darálthúshoz,--megmosott rizst,,tojást,sót,borsot,vegetát,kevés pirospaprikát,fél pohár vizet,kanálnyi kapot.Jól összedolgozom.Levelekbe töltöm a finom,fűszerezett darálthúst.Összerakom.Edény aljára kerűl a füstölt szalonna fele,kockázott karalábé egy része--erre kerűlnek a töltikék,közé a kockázott füstölt husi,paradicsompüré,kapor.Ismétlem,mig el nem fogy.Felöntöm vízzel,kicsi vegetával megszórom,lassú tűzön puhára fözöm.Tejfölös,lisztes habarással sűrítem.Citrommal meglocsolom.Tetejére friss kapor kerűl.Nagyon finom étel!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése