2014. február 13., csütörtök

Kacsasült ..aszalt gyümölcsös pároltkáposztával

Kacsa elkészítési módja is sokféle lehet.Én most fokhagymás sült változatot
választottam.Ezt a receptet Zsuzsikától kaptam,családi öröksége.
Hozzávalók:
  • 1 db kacsa,darabolva
  • só,bors
  • 4-5 kanál zsír
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 2-3 dl száraz fehérbor
  • salátalevél,szőlőszemek
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2 szelet császárszalonna kockázva
  • fél maroknyi aszalt vörös áfonya
  • fél maroknyi--10 szem aszalt szilva összevágva
  • fél maroknyi óriás mazsola
  • só,durva bors, csipet csombor
  • 1 doboz főzőtejszín
A szétdarabolt kacsát,sózom,borsozom,fél napot állni hagyom.Akkora tepsit választok,
hogy elférjenek benne a húsok,bőrével lefele kerül bele. Zsírt ráteszem,fehérbort ,
fokhagymát is .Alufóliával lefedem,sütöm.Félidőnél megfordítom a húst,fólia
nélkül pirosra sütöm.
A salátalevelet tálra rendezem,erre a kacsa,szőlőszemekkel megszórom,kevés sűrű,
fokhagymás szafttal meglocsolom.
A szalonnát megpirítom olajon,majd az aszalt gyümölcsökkel rövid ideig párolom.
A kimosott savanyú káposztát hozzáadom--együtt párolom,félpohár víz hozzáadásával.
Csomborral,borssal ízesítem.Kb.félórát.
Főzőtejszínnel összerottyantom ,készen is van.Külön tálalom.


Jó étvágyat kívánok: Mari

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése