2014. május 20., kedd

Rakott kel..

A friss zöldségek sorában ott van már kelkáposzta.
Mi a rakott kelt imádjuk.....remélem Ti is megkedvelitek.


Hozzávalók:
  • kelkáposzta vagy egy nagyobb,vagy kettő kisebb
  • 60dg darált hús
  • 15 dg házi füstölt szalonna kockázva
  • fél bögre rizs
  • 2 hagyma kockázva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só,bors,pirospaprika
  • tejföl,reszelt sajt
A kelkáposztát vastagabb csíkokra vágom,sós,vegetás vízben félpuhára főzöm.

Leszűröm. A hagymával,fokhagymával,pirospaprikával pörköltalapot készítek.

Ráteszem a darált húst--puhára főzöm....ízesítem.A rizst szintén megfőzöm.
A darált húsos alappal a rizst összekeverem.Egy nagyobb jénait kivajazok,a kockázott
füstölt szalonna felét szétszórom az alján,majd egy réteg kelkáposzta,pörköltes,rizses hús,
tejföl.
Újra rétegezem.....tetejére tejföl kerül,és a maradék szalonna.
Sütőben megsütöm,,majd a reszelt sajtot olvasztok rá.




Jó étvágyat kívánok...Mari


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése