Elkészítése egyszerű.
Most maradék túróval készítettem gombócot..isteni lett.
Hozzávalók:
- 1 doboz sűrített paradicsompüré
- 1 hagyma félbevágva
- zellerlevél
- só,bors,oregano,pirospaprika
- cukor izlés szerint
- 2 kanál liszt
- 125gr túró
- 1 tojás
- 2-3 evő rétesliszt
- metélőhagyma,zsályalevél aprítva
Olajon megpirítom a hagymát,rádobom a lisztet --rántást készítek--aztán a pirospaprika,majd a paradicsompüré,annyi víz amennyi levest szeretnénk..kb.másfél-két liter.Só,bors oregano,zeller. Főzöm kb.15 percet,majd kiszedem a hagymát,zellert.
Elkészítem közben a gombócot.Túrót összetöröm--só,bors, zöldfűszerek, liszt,tojás..kézzel összedolgozom,állni hagyom.
Amikor leves kész, takaréklángra teszem,vizes kézzel apró gombócokat formázok,és a levesbe
teszem,ha feljön a tetejére még pár percet fő és készen van.
Kívánok jó étvágyat...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése