A mostani is roppant egyszerű--finom.
Hozzávalók:
- 500gr kacsazúza
- 1 szelet házi füstölt szalonna csíkozva
- 2 hagyma kockázva
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- fél paprika kockázva
- fél paradicsom kockázva
- 2 evő paradicsompüré
- fél pohár vörösbor
- só,bors,pirospaprika,csipet vegeta,
- 4-5 babérlevél
- fél pohár tejföl- kanál lisztes sűrítés
- fél zacskó tarhonya
- 1 doboz konzerv paradicsomos sültbab
A zúzát áttisztítom,félbevágom.
A szalonnát kisütöm,hozzáadom a hagymát,majd fokhagymát,paprikát,paradicsomot -
végül a pirospaprikát,ráöntök egy pohár vizet,forralom 2-3 percet.Beleteszem a zúzát,paradicsompürét,babérlevelet,sót,borsot,vegetát.Fedő alatt puhára főzöm,félidőben a vörösbort is hozzáöntöm.Ilyenkor kb. 5 percet fedő nélkül forralom.Ha készen van egy reszelt fokhagymát még adok hozzá.Besűrítem.
Közben a tarhonyát olajon pirítom,majd forró vízzel felöntöm,sózom,borsozom,
fokhagymaporral megszórom,puhára főzöm.
A babot felforrósítom.
A finom zúzát tarhonyával,paradicsomos babbal tálalom.Tetejére petrezselymet szórok.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése