2015. május 1., péntek

Zúza--tarhonya--paradicsomos sűltbab.

Kacsazúzát már többször készítettem,de mindig más-más változatban.
A mostani is roppant egyszerű--finom.



Hozzávalók:
  • 500gr kacsazúza
  • 1 szelet házi füstölt szalonna csíkozva
  • 2 hagyma kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • fél paprika kockázva
  • fél paradicsom kockázva
  • 2 evő paradicsompüré
  • fél pohár vörösbor
  • só,bors,pirospaprika,csipet vegeta,
  • 4-5 babérlevél
  • fél pohár tejföl- kanál lisztes sűrítés
  • fél zacskó tarhonya
  • 1 doboz konzerv paradicsomos sültbab


A zúzát áttisztítom,félbevágom.
A szalonnát kisütöm,hozzáadom a hagymát,majd fokhagymát,paprikát,paradicsomot -

végül a pirospaprikát,ráöntök egy pohár vizet,forralom 2-3 percet.Beleteszem a zúzát,paradicsompürét,babérlevelet,sót,borsot,vegetát.Fedő alatt puhára főzöm,félidőben a vörösbort is hozzáöntöm.Ilyenkor kb. 5 percet fedő nélkül forralom.Ha készen van egy reszelt fokhagymát még adok hozzá.Besűrítem.
Közben a tarhonyát olajon pirítom,majd forró vízzel felöntöm,sózom,borsozom,
fokhagymaporral megszórom,puhára főzöm.
A babot felforrósítom.
A finom zúzát tarhonyával,paradicsomos babbal tálalom.Tetejére petrezselymet szórok.




Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése