2015. június 19., péntek

Friss zöldségekből leves

Mit mondjak--nagyon levesesek vagyunk.Friss zöldségek láttam,nem tudtam ellenállni a csábításnak--olyan levest főztem ,amiben nincs rántás,habarás semmi.....kiérződik minden egyes zöldség jellegzetes íze,szóval isteni.
Tudom , ezzel nem mondok újat.....zöldségek is más felállásban szoktak együtt szerepelni--most nekem ez volt otthon.
Bab helyett borsó is lehet ,vagy együtt még tartalmasabb lenne.



Hozzávalók:...minden friss zöldség.Ez a mennyiség 4 főre elegendő.


  • 3 db  sárgarépa karikázva
  • 2 db fehérrépa karikázva
  • 500gr zöldhüvelyű bab tisztítva,felvágva
  • 1 db karalábé felvágva
  • fél zeller szintén kockázva
  • 1 db nagyobb új krumpli ,apróra kockázva
  • zeller összekötve
  • fél paprika kockázva
  • 1 hagyma kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • kis kanálnyi pirospaprika
  • 30 dg sertés apróra kockázva   
  • 1 szelet házi füstölt szalonna csíkozva
  • só,bors,vegeta,tárkony,petrezselyem
  • olaj
  • 1 tojással,liszttel,petrezselyemmel nokedli
Fazékban,amiben főzni fogom,olajon a szalonnát pirítom,majd a hagymát,fokhagymát adom
hozzá,húst is,ezt fehéredésig pirítom,megszórom pirospaprikával ,felöntöm legalább másfél liter vízzel.Ha forr beleteszem az összes zöldséget,krumpli kivételével.Só,bors,vegeta,tárkony 
zeller kerül bele....vizet pótolni kell,hogy kellő mennyiség legyen.
Lassú tűzön főzöm,ha a hús puha a krumplit is hozzáadom,majd beleszaggatom a nokedlit....kb 5 percet még főzöm.




Jó étvágyat kívánok....MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése