Aki szereti a kaprot,ezzel a mártással egy nagyon finom ebédet tud készíteni.
A kapor jól bírja a fagyasztást,bármikor elő lehet kapni,ha nincs épp a kertben.
Most az elkészítési módot írom le,mennyiségek nélkül.
- szűzérme--én 3 kis darabot készítettem
- só,bors,magos mustár,sertés fűszerkeverék
- zsálya,rozmaring
- egy jó marék kapor összevágva
- pötty cukor
- 3 kanál tejföl
- 2 kanál liszt
- tej
- kevés vegeta
- rizs--megfőzve
A húst előző este előkészítem,hártyáitól megtisztítom,fűszerkeverékkel,borssal beszórom,
mustárral megkenem.
Edénybe teszem--olajjal meglocsolom,zsálya,rozmaring, lezárom...irány a hűtő.
Amikor készítem--kevés olajat forrósítok a szűzérmét kérgesítem 4-5 percet,majd sütőben kb. 20 percet sütöm.Ha kész kiveszem--fóliát teszek rá.
Abban a sütőedényben amiben kérgesítettem , kaprot pirítok,rá a liszt,tejföl,tej--összefőzöm.
Ízesítem,cukorral, vegetával,borssal.
Rizst szintén megfőzöm.
Tálaláskor a húst felszeletelem,mellé rizs,és mártás kerül.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése