2015. október 13., kedd

Csirkemell ,friss zöldbabbal.

Könnyű ételre vágytunk....piacon találtam csodás,friss zöldbabot,egyértelmű volt az ebéd.
Csirkemell mindig van otthon... és  a "Ropogós házi morzsa magvakkal " panírmorzsa .







Hozzávalók:

  • 500gr csirkemell
  • só,bors--csirke fűszerkeverék
  • olaj a sütéshez
  • Ropogós házi morzsa magvakkal---felíratú panírmorzsa
  • 2-3 gerezd fokhagyma,szelve
  • 500 gr friss zöldbab,kemény,roppanós...tisztítva egészben hagyva
  • só,bors,pötty oregano
  • ízlés szerint balzsamecet vagy almaecet
A vékonyra szelt csirkemelleket fűszerezem,félreteszem.
A babot sós vízben főzöm,de nem puhára,leszűröm.Olajon a fokhagymát megfuttatom,ráteszem a zöldbabot,nagyobb lángon rázogatva készre párolom.Egyben maradjon.Só,bors,oregano ízesítést kap.Tálaláskor balzsamecet adja meg az igazi ízét.
A húst megforgatom a magvas panírban,úgy hogy ne essen le róla,forró olajon megsütöm mindkét oldalát.
A húst a finom ,roppanós zöldbabbal fogyasztjuk.







Jó étvágyat kívánok..MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése