2016. február 2., kedd

Sertéspörkölt galuskával

A pörkölt akkor a legfinomabb,ha nagyobb mennyiségben készül....és bográcsban.
Most csak a mennyiség lesz meg,ettől függetlenül finom lett.
Természetes a hús a legfontosabb...legyen egy kicsit cupákos,legyen benne egy kis körmöcske,és sovány kívánság szerint.





Hozzávalók:

  • 90dg sertéscsülök csontozva bőr nélküli  kockázva
  • 80 dg sertés lapocka kockázva,lehetőleg sovány része
  • 1 db sertésköröm ...géppel 2cm- es karikára vágva
  • 1 szelet házi füstölt szalonna kettévágva /// van aki nem szereti a szalonna darabokat///
  • 3 db hagyma karikázva
  • 3 gerezd foghagyma karikázva
  • fél paprika kockázva
  • fél paradicsom kockázva
  • 2 -3 evő pirospaprika
  • só,bors,vegeta
  • csípőskrém
  • olaj vagy zsír
  • galuska---- 3 tojással,liszttel ,kicsi tejjel,sóval  galuskamassza

Öntöttvas lábasban kiolvasztom a szalonnát,adok hozzá olajat ...ráteszem a hagymát,pirítom,majd a fokhagymát,paprikát,paradicsomot.Az edényt félrehúzom,hozzáadom a pirospaprikát,fél bögre vizet adok hozzá....ízesítem....körmöt kezdem el főzni először kb. 40 percet,utána a többi hússal fedő alatt lassan megpuhítom.Egy gerezd foghagymát ráreszelek,
2-3 percet nagyobb lángon főzöm..addig rázogatom...és készen van. Csípőskrémet is lehet hozzáadni.
Az elkészített galuskamasszát forró ,sós vízben kifőzöm...leszűröm,hideg vízzel leöblítem.
Olajon megforgatom.
A pörköltet galuskával tálalom.
Ez a pörkölt nem az ütős fajta,  de elég cup- cupos ez is... így legalább a sovány húst kedvelők is tudnak enni.







Jó étvágyat kívánok...MARI


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése