2016. február 1., hétfő

Laskagombakrémleves

Minden zöldségféléből lehet finom krémlevest csinálni.
Egyszerű az elkészítése.
Most a laskára esett a választás ,nem bántam meg.



Hozzávalók:

  • 1 doboz laskagomba,tisztítva,csíkozva
  • 2 db sárgarépa,karikázva
  • 1 cikk zeller kockázva
  • 1 hagyma kockázva 
  • 2 gerezd fokhagyma vágva
  • 1 db kisebb krumpli kockázva
  • fél paradicsom
  • 1 db főzőtejszín
  • 1 kanál liszt
  • só,bors,vegeta
  • olaj
Olajon megfuttatom a hagymát,sózom,majd a fokhagyma és a többi zöldség kerül a fazékba,párolom kb.5 percet.Bőven felöntöm vízzel,ízesítem....puhára főzöm.
Tejszínes ,lisztes habarással sűrítem,botmixerrel összetöröm.
Fő egyet  és készen is van.
Lehet gazdagítani sült baconnal,magvakkal....bármivel.
Mi csak így magában ettük...nagyon finom.








Jó étvágyaz kívánok...MARI

2 megjegyzés: