2016. március 30., szerda

Bableves...sonkával,laskagombával.

Húsvéti maradék  feldolgozása van soron ....sonka szerintem mindig marad,nekem még laska is volt a listán.
Egyszerű sonkás,laskagombás bableves lett a végeredmény..olyan sikerrel,hogy ezután így kéri a család.



Hozzávalók:

  • 1 zacskó mirelit fejtettbab
  • 30 dg sonka vagy tarja
  • 2 sárgarépa karikázva
  • 2 fehérrépa karikázva
  • fél zeller kockázva
  • 1 hagyma kockázva
  • 3 gerezd fokhagyma szelve
  • 30dg laskagomba tisztítva,csíkozva
  • fél zacskó gyufatészta
  • só,bors,vegeta,olaj,tárkony
  • olajjal,liszttel pirospaprikával laza rántás
Olajon megforgatom a hagymát,fokhagymát,majd a zöldséget dobom rá.Felöntöm másfél
liternyi vízzel,ízesítem,beleteszem a kockázott sonkát vagy tarját,majd a babot.
Ha puhul a bab hozzáteszem a laskagombát,tésztát.Főzöm még 10 percet,laza rántással sűrítem,tárkonnyal megszórom.


Jó étvágyat kívánok..MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése