2016. április 3., vasárnap

Medvehagymás pljeskavica baconban...grillezve

Pljeskavica egy csodás finomság...kell hozzá,marha,bárány,sertés darálthús.
Most csak marha daráltam volt  egy kicsit átalakítottam...kapott egy kis medvehagymát is aztán egy kis sajtot ,bacont...... de azért pljeskavica lett így is.....már csak a tengerpart hiányzik.




Hozzávalók:

  • 60 dg darált  marha
  • 1 hagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 3 levél medvehagyma összevágva
  • só,bors,mustár,oregano
  • kanálnyi margarin
  • 8 vastagabb csík füstöltsajt
  • 8 szelet bacon
  • ajvar
  • 1-2 fehér hagyma kockázva---sózva
  • pirítós
  • köret lehet sült krumpli,vagy püré


Darálthúshoz adom a hagymát ,fokhagymát,margarint,medvehagymát,fűszereket,mustárt--jól összedolgozom.....ha lehet állni hagyom egy fél napot.
A masszából nagyobb gombócnyit kiveszek ,kézben ellapítom,közepébe teszek egy csík sajtot,ráhajtom a másik felét,,összedolgozom,betekerem baconnal... ,míg el nem fogy.
Grillrácson megsütöm.
A finom húsit ajvárral, fehér hagymával,salátával fogyasztjuk...eredetileg sült krumplival tálalják.





Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése