2016. április 6., szerda

Édesburgonyakrém...medvehagymával.

Édesburgonyát nem lehet nem szeretni.Sajnos az ára ???
Időnként vannak kedvezmények ,érdemes akkor beszerezni.
Sokféleképpen lehet felhasználni,most krémet készítettem belőle....érdemes volt.
Előételnek pirítóssal,vagy húsok mellé ,vagy tölteléknek,vagy bárhogy fogyasztható.



Hozzávalók:
  • 1 db édesburgonya.....tisztítva,kockázva
  • 2 db natur sajtkrém
  • 1 db zőldfűszeres sajtkrém
  • 1 db lilahagyma
  • olivabogyó karikázva/6-8 db/
  • 2 db aszalt paradicsom kockázva
  • só,bors,metélőhagyma,2 levél medvehagyma vágva
  • mustár,2 kanál margarin
  • izlés szerint csipős krém

Margarint felolvasztom,a burgonyát megforgatom rajta,sózom,egy kicsit párolom.
Felöntöm annyi vízzel,hogy épp ellepje,majd puhára főzöm.
Ha kihűlt ízesítem még sóval,borssal,hozzáadom a sajtkrémeket...pürésítem,majd az olajbogyót,medvehagymát... lilahagymát ízlés szerint.
Mi előételnek ettük,de volt aki a hidegtálon lévő husira kente....fincsi.




Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése