Én most nem a szárnytövet vettem,hanem a közepét....akkor vásárolom amikor kifogástalanul néz ki,tiszta és nem óriások. Sikerült.
Eddig pörköltet készítettem belőle,most sütöttem.
Isteni lett a végeredmény.
Hozzávalók:...1 db szárny elég/fő
- 6 db pulykaszárny/közép/ tisztítva ,pulykafűszerkeverékkel mustárral kenve
- 500gr apró barnagomba...tisztítva
- 1 főzőtejszín
- margarin,2-3 evő olaj
- 1 pohár száraz fehérbor
- só,bors,rozmaring
- 6-7 fokhagyma kockázva
- 2-3 aszalt paradicsom
- ketchup egy kanálnyi
köret:
- 200 gr bulgur
- 2 db cukkini ...kockázva a zöld része
- 2 db sárgarépa kockázva
- só,bors,fokhagymapor,metélőhagyma
- olaj
Az előkészített húst margarinnal kikent mázas edénybe tettem,felöntöttem fehérborral,olajjal...először fólia alatt,majd anélkül sütöttem..kb.egy órát.Amikor már majdnem puha a gombát adom hozzá,ezzel is pirul, végül pedig a főzőtejszín.
Szépen összesülnek.
A bulgurt másfélszeres vízzel ,pötty olajjal felöntöm,sózom,borsozom,fokhagyma porozom,megfőzöm.
Rövid idő alatt elkészül,beszívja a vizet,puha lesz.
Közben az előkészített zöldségeket wookban olajon pirítom pár percet,hogy ropogós maradjon,majd hozzáadom a bulgurt....összekeverem,megszórom a metélővel..készen is van.
A szaftos finom szárnyakat a zöldséges bulgurral tálalom.
Mellé jégsalátát....vagy sült káposztát fogyasztunk.
Köszönöm ! Csodás mint minden recepted.Csorog a nyálam .Megyek pulykaszárnyért !
VálaszTörlésok,rendben
Törlés