Blogtársaim ötlete alapján..... ismeretetőt Viki írt már.
Én most tasakon lévőt írom le Nektek.
""A chia ,más néven spanyol zsálya egy ehető gluténmentes mag,mely a Salvia hispanica sivatagi növény termése,ami Mexikóban,Délkelet-Amerikában őshonos.
A chia mag gyógyító tulajdonságai leginkább magas omega-3,omega-6 zsírsav arányának köszönhető.A magokat hozzáadhatjuk a reggeli gabonapehelyhez,müzlihez,de önmagában is fogyaszthatjuk,gyümölcslébe,tejbe,joghurtba kefirbe keverve.
Mivel nincs karekteres íze,igy szinte bármihez hozzáadhatjuk."""
Hozzávalók:..4 pohárka lett belőle
- 1 zacskó vanilia puding...hidegen oldodó
- 50gr chia mag
- a pudinghoz előirt tejmennyiség
- gyümölcsök
A pudingot elkészítem előírás szerint,a chia magot pedig fél pohár tejjel keverem össze,majd a pudinggal.
Pohárba, csészébe teszem. gyümölccsel,habbal díszítem.
Annál szebb,minél színesebbek a gyümölcsök.
Kellemes íze van.
Mivel ez volt az első próbálkozásom,már tudom,hogy ezután merészebben ,biztosabban állok hozzá.
Megyek chia magot venni
VálaszTörlés