2016. május 5., csütörtök

Spenótos tekercs

A spenótos tekercs nemcsak finom mutatós is......vegák is fogyaszthatják.
Hidegtálaknál,ez is nélkülözhetetlen.
Elkészítése egyszerű,gyors kategória.





Hozzávalók:

  • 5 tojás 
  • 1 kg friss spenót,tisztítva
  • 1-2 kanál liszt
  • só,bors,szerecsendió,fokhagymapor
  • margarin vagy vaj
  • krémhez:
  • 1 natúr sajtkrém
  • 1 zöldfűszeres sajtkrém
  • 1 ementáli sajtkrém
  • 1 füstőltsajtkrém
  • 1 lilahagyma kockázva
  • fél kaliforniai paprika kockázva
  • 2 aszalt paradicsom kockázva
Vajon megpárolom a tisztított spenótot sózom,borsozom ,fokhagymaporral,szerecsendióval ízesítem...ha kihűlt a tojással,liszttel keverem ... pürésítem.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelek  --beleöntöm a spenótos ,tojásos masszát....megsütöm.
A krémet összedolgozom egy tálban,ha kell sózom,borsozom.
Ha kihűlt a spenótos lepényem ..rákenem a sajtkrémet..óvatosan,szorosan feltekerem,majd
alufóliába tekerem,hűtőben  állni hagyom legalább fél napot.
Nagyon jól szeletelhető,tálaláskor teszek rá fekete olajbogyó karikákat.




Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése