Hidegtálaknál,ez is nélkülözhetetlen.
Elkészítése egyszerű,gyors kategória.
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 1 kg friss spenót,tisztítva
- 1-2 kanál liszt
- só,bors,szerecsendió,fokhagymapor
- margarin vagy vaj
- krémhez:
- 1 natúr sajtkrém
- 1 zöldfűszeres sajtkrém
- 1 ementáli sajtkrém
- 1 füstőltsajtkrém
- 1 lilahagyma kockázva
- fél kaliforniai paprika kockázva
- 2 aszalt paradicsom kockázva
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelek --beleöntöm a spenótos ,tojásos masszát....megsütöm.
A krémet összedolgozom egy tálban,ha kell sózom,borsozom.
Ha kihűlt a spenótos lepényem ..rákenem a sajtkrémet..óvatosan,szorosan feltekerem,majd
alufóliába tekerem,hűtőben állni hagyom legalább fél napot.
Nagyon jól szeletelhető,tálaláskor teszek rá fekete olajbogyó karikákat.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése