Szélvédett teraszon,kis elektromos szerkentyűmmel sikerült.Hiába a grillezett húsoknak utánozhatatlan íze van,ha nem is faszenesen ment.
Előző napokban bepácolom a húst....jelen esetben csirkecombok és debreceni kolbász.
Köretnek sült zöldségek voltak....sütőben sütve.
Hozzávalók:
- csirkecombok alsó,felső...tisztítva csirke fűszerkeverékkel,mustárral,rozmaringgal ízesítve
- debreceni kolbász...kockázva
Körethez:
- 2 db sárgarépa--új---karikázva
- 2 db kis cukkini...hasábra vágva
- 2 db krumpli hasábra vágva
- 3 féle gomba..laska,csiperke,barna gomba..tisztítva félbevágva
- 3 db lila hagyma félbevágva
- 6-8 gerezd fokhagyma.....vagy egész fej félbevágva mézesen
- 4-5 aszalt paradicsom ..félbevágva
Fűszeres olajhoz...amiben megforgatom,állni hagyom a zöldségeket.
- kb.2 dl. olaj
- 2 kanálnyi magos mustár
- fokhagymapor
- bors
- só...bőven
- chilipaprika örlemény...ízlés szerint
- oreganó egy csipet
- kávés kanálnyi rozmaring
A zöldségeket egy nagyobb tálba teszem és ezzel a fűszeres olajjal leöntöm,jól átforgatom,állni hagyom...időnként keverek egyet rajta.
Egy nagy lapos tepsit kivajazok beleöntöm a fűszeres ,olajos zöldségeket...sütőben megsütöm.
Azt szeretem,ha ropogós marad a zöldség.
Közben a húst,debrecenit rácsra teszem,megsütöm.
Maradt előző napról sült káposzta is.
A húst a sült zöldségekkel,sült káposztával fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok....MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése