A Juliska bab ritkábban fordul elő...piacon találkoztam vele,nem tudtam ellenállni...megérte.
Finom ,könnyű levest készítettem.
Hozzávalók:
- 70 dg Juliska bab,tisztítva kis darabokra vágva
- 2 sárgarépa...kockázva
- 1 fehérrépa...kockázva
- fél zeller ..kockázva
- 1 paradicsom héja nélkül ,kockázva
- fél paprika ,kockázva
- 1 hagyma kockázva
- 2 gerezd fokhagyma,reszelve
- 1 szelet házi füstölt szalonna ,nagyobbra vágva
- 5 dg füstölt kolbász szelve
- só,bors,paprika,tárkony,metélő,vegeta
- ízlés szerint savanyítás
- 1 tojással,liszttel csipetke
A főzőedénybe olajon kicsit megsütöm a szalonnát,kolbászt,majd rádobom a hagymát,párolom egy kicsit,azután a paprika,paradicsom,majd a zöldségek kerülnek bele.Pár percig együtt párolódik,majd bőven felöntöm vízzel,ízesítem.Ha forrt egyet hozzáadom a zöldbabot,készre főzöm.Készítek egy laza rántást fokhagymával ,pirospaprikával,ráöntöm,amikor forr beleteszem a csipetkét,ha feljön a tetejére készen is van.
Ízlés szerint lehet savanyítani,tejfölözni...vagy csak így legegyszerűbben fogyasztani.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Szárazbabból főzöm ugyanígy, nagyon finom, tartalmas leves. A Juliska bab az egyik legízletesebb, szerintem is, éppen ezért kedvencem, ki fogom vele próbálni ezt a levest.
VálaszTörlés