2016. december 9., péntek

Rántott kelgöngyöleg

Úgy első olvasatra nekem is furcsának tűnik....el kell készíteni...megéri!
Evelyntől hallottam az eredeti receptet,amit gombával készítenek.
Nekem cukkini volt otthon,meg finom sajt,tojás a többi jött magától.








Hozzávalók:  a képen látható 6 db-hoz
  • 1 db közepes kelkáposzta
  • 2 db kis cukkini reszelve héjastól
  • 1 db hagyma reszelve
  • 1 gerezd fokhagyma,reszelve
  • 1 db keményebb sajtkrém 
  • 2-3 db tojás felverve
  • só,bors,oreganó,petrezselyem
Panírhoz....liszt,tojás,zsemlemorzsa
Sütéshez: olaj 

A kelkáposztának kivágom a torzsáját,forró vízbe téve lejönnek a levelek,kicsit hagyom hogy egyet forrjon,és szépen egyenként kiemelem a vízből.
A lereszelt cukkinit,hagymát,fokhagymát olajra dobom,picit pirítom,ízesítem ,hozzámorzsolom a sajtot,ráöntöm a tojást,összedolgozom.....félreteszem.
A kellevelekről leszedem  az erősebb erezetet ,közepébe teszek a cukkinis,sajtos cuccból,mindkét végét behajtom,feltekerem,majd bepanírozom.
Bő ,forró olajban kisütöm,papírtörlőre szedem.
Fogyasztható rizzsel,krumplival....de magában egy öntettel is isteni finom.
Kihűlve pedig még jobb.!
Szóval...köszi Evelyn!!!



















Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése