2016. december 20., kedd

Harcsa fokhagymás bundában--metélős krumplival,öntettel.

Karácsonyi ünnepi asztal egyik jellemző étele a hal.Általában harcsapaprikást is készítek,de ez a változat is előfordul néha,nemcsak karácsonykor.
Akkor most egy gyors fokhagymás harcsa sörös bundában  ..szintén gyors körettel a metélős krumplival.









Hozzávalók:

  • 1 doboz--500gr afrikai harcsafilé...tisztítva.vastagabb csíkokra vágva..fokhagymás tejben áztatva..majd hal fűszerkeverékkel beszórva
  • sörös panírhoz...liszt,sör,tej,tojás só,bors,fokhagymapor
  • olaj a sütéshez
  • Krumpli....metélőhagymával
  • öntethez::natúr joghurt,pici tejföl,kanálnyi majonéz,fűszerek,pötty cukor
Sütéskor a halcsíkokat először lisztben forgatom meg,azután a sörtésztában,majd forró olajban szépen megsütöm.Papírtörlőre szedem.
Közben elkészül a köret.Krumplit kockára vágom sós vízben puhára főzöm,leszűröm.Majd kanálnyi olajon megforgatom,metélővel megszórom.
Öntetet is elkészítem.
A kisült halat a metélős krumplival,fűszeres öntettel tálalom.



Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése