2016. december 1., csütörtök

Csirkemell vadasan... taglia tellével

Ki nem szereti a vadast??  Tudom a legfinomabb vaddal vagy marhával készítve....most kipróbáltam csirkemellel...finom lett,gyorsabb is..szóval bejön.
Ez úgy jött, hogy ,mit is főzzek pillanatok alatt ebédre...ez lett.....tésztával. 
A vadas mellé inkább a zsemlegombóc,krokett való,de időhiányában tésztával is tökéletes.










Hozzávalók:
  • 1 db nagyobb csirkemell...csíkozva, csirke fűszerkeverékkel megszórva
  • 1 szelet házi füstölt szalonna,csíkozva
  • 2 szelet főtt császár csíkozva
  • 1 db hagyma gyalulva
  • 3 db sárgarépa gyalulva
  • 1 fehérrépa gyalulva
  • 2 szelet zeller gyalulva
  • 3 gerezd fokhagyma szelve
  • só,bors,mustár,pötty cukor...kevés vegeta
  • babérlevél 3-4 db
  • 1 db főzőtejszín + kanálnyi liszt a habaráshoz
  • 250 gr tészta kifőzve

A szalonnákat kiolvasztom,pirítom..kiveszem. A maradék zsiradékot pótolom,beleteszem a 
húst ..nagy lángon pirítom pár percet...ezt is kiszedem. Majd a zöldségeket pirítom,párolom
pár perc után vizet adok hozzá,fűszereket,fedő alatt puhára főzöm.
Babérlevelet kiveszem,habarom.....pürésítem,készre ízesítem.
Visszateszem a szalonnát,húst egy-két percet fő és készen is van.
A tésztát közben kifőzöm.
A szaftos húsit kifőtt tésztával tálalom.













Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése