Nem gondoltam volna,hogy a marhafarok,pulykanyak,pulykazúza ilyen jól megvannak együtt,fantasztikus ízvilág jött össze.
Elkészítése egyszerű---lehet variálni--ízlés szerint......Köszi Tünde Moskovics
Hozzávalók:
- fél marhafarok...felvágva,tisztítva...forró vízben kicsit kiáztatva
- 60 dg pulykanyak...felvágva,tisztítva
- 70 dg pulykazúza,tisztítva,vékonyra csikozva
- 2 szelet házi füstöltszalonna kockázva
- 2 db hagyma kockázva
- 3 gerezd fokhagyma szelve
- só,bors,pirospaprika,csipős,pici vegeta,3-4 babérlevél
- 3-4 evőkanálnyi sűrített paradicsom
- 300gr gépi tarhonya...//ezt szeretik//
A szalonnát kiolvasztom,,,hagymával,fokhagymával...pirospaprikával pörköltalapot készítek.
Beleteszem a sűrített paradicsomot ,babérlevelet,ízesítem....öntök rá 2 bögre vizet,forralom pár percig,majd beleteszem a marhafarkot,zúzát...fedő alatt lassan főzöm,félóra múlva a pulykanyakat is hozzáadom,ha kell vizet...puhára főzöm.
A tarhonyát olajon megpirítom,majd forró vízzel felöntve főzöm,sózom,borsozom,fokhagyma-
porral megszórom.
A pörköltfélét tarhonyával,házi savanyúval tálalom.
Jó étvágyat kívánok..MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése