Sok mindent főzőcskéztem az ünnepekben...lassacskán felteszem.
Most kedvencemmel a sült malaccal kívánnék Boldog Újévet.
Tálaltam baconnal tekert körtével,salátával....malacka pedig vörösáfonyás tűzdelést kapott.
- malachús
- só,bors,sertés keverék,chilidara
- zsír,olaj
- aszalt vörösáfonya
- sör
A malacot sózom,borsozom,fűszerkeverékkel ,chilidarával megszórom.Tepsibe helyezem bőré
vel lefelé,,öntök rá olajat,zsírdarabokat is. Hűtőbe teszem egy-két napra.
Sütéskor meglocsolom sörrel, fólia alatt párolom először lassú tűzön , kb 2 órát,utána megfordítom,bőrét bekockázom,vörösáfonyát csempészek a vágatokba...sütés közben sörrel locsolgatom...pirosra sütöm.
Körte ..baconban
A körtét negyedekbe vágtam..citromos vízben 5 percet ázott...baconnal betekertem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem,picit megfújtam olajjal,megszórtam rozmaringgal...megsütöttem.
Tálalásnál....salátát,koktélparadicsomot,baconos körtét és maradék áfonyát teszek.
Jó étvágyat kívánok..MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése