2018. február 20., kedd

Töltött kelkáposzta vegetáriánus változata


Régebben készítettem a töltött kelkáposzta vegetáriánus változatát---most felteszem ezt is.
Érdemes elkészíteni,nagyon finom ez is.





Hozzávalók::
  • 1 közepes kelkáposzta
  • 200 gr bulgur
  • 1 doboz szeletelt gomba
  • fél kaliforniai paprika ...kockázva
  • 3 gerezd fokhagyma--szelve
  • 5-6 fekete olivabogyó karikázva
  • 1 db zöldfűszeres sajtkrém
  • 2 kanál paradicsompüré
  • só,bors,házi vegeta,chilidara
  • olaj
  • reszelt sajt
  • 1 tojás
  • rizslisztes habarás
A kelkáposztát forró vízbe helyezem,és pár perc után leválnak a levelek....az erezetet kivágom.
Olajon megforgatom a fokhagymát,majd hozzáadom a gombát...nagy lángon párolom pár percet....hagyom kihűlni.Közben a bulgurt megfőzöm....ha kihűlt összekeverem a gombával,tojással,olivabogyóval,paprikával,sajttal,reszeltsajttal...fűszerezem.
A levelekre helyezem a tölteléket ,felcsavarom...egymás mellé helyezem a sütö-főző edénybe.
Öntök alá egy kis vizet,paradicsompürét,ízesítem..fedő alatt párolom,majd az elkészített rizslisztes habarással sűrítem....tetejét megszórom sajttal.Sütőben pirosra sütöm.
Nagyon finom étel,vegetáriánus barátaink kedvence.











Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése