Régebben készítettem a töltött kelkáposzta vegetáriánus változatát---most felteszem ezt is.
Érdemes elkészíteni,nagyon finom ez is.
Hozzávalók::
- 1 közepes kelkáposzta
- 200 gr bulgur
- 1 doboz szeletelt gomba
- fél kaliforniai paprika ...kockázva
- 3 gerezd fokhagyma--szelve
- 5-6 fekete olivabogyó karikázva
- 1 db zöldfűszeres sajtkrém
- 2 kanál paradicsompüré
- só,bors,házi vegeta,chilidara
- olaj
- reszelt sajt
- 1 tojás
- rizslisztes habarás
A kelkáposztát forró vízbe helyezem,és pár perc után leválnak a levelek....az erezetet kivágom.
Olajon megforgatom a fokhagymát,majd hozzáadom a gombát...nagy lángon párolom pár percet....hagyom kihűlni.Közben a bulgurt megfőzöm....ha kihűlt összekeverem a gombával,tojással,olivabogyóval,paprikával,sajttal,reszeltsajttal...fűszerezem.
A levelekre helyezem a tölteléket ,felcsavarom...egymás mellé helyezem a sütö-főző edénybe.
Öntök alá egy kis vizet,paradicsompürét,ízesítem..fedő alatt párolom,majd az elkészített rizslisztes habarással sűrítem....tetejét megszórom sajttal.Sütőben pirosra sütöm.
Nagyon finom étel,vegetáriánus barátaink kedvence.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése