2018. február 27., kedd

Lebbencsleves

Egyszerű leveske...régen sokszor főzték....ma kevesebbet.A legegyszerűbb változatát imádjuk.
Van ennél finomabb???....emlékek is jönnek ....nagyik ,dédik...




Hozzávalók:

  • fél zacskó csusza tészta
  • 1 hagyma félbe vágva
  • 1 szelet házi füstölt szalonna
  • só,bors,pirospaprika,csípős 
  • 2 szem krumpli kockázva
Mindössze ennyi a hozzávaló--eredmény isteni.

A szelet szalonnát 3-db-ra vágom,pirítom,mellé a hagyma és a tészta.....addig sütöm,míg a tészta nem barnul.Megszórom kevés pirospaprikával,felöntöm bőven vízzel...ízesítem.
Ha a tészta puhul---pár perc---krumplit is beleteszem.  Főzöm.
Tálaláskor egy kis metélővel megszórom.
Természetesen lehet kolbásszal gazdagítani.  Mi így szeretjük.








Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése