2018. február 3., szombat

Szűzérme vajas kelbimbóval

Könnyű és gyors ebédre vágytunk.Kelbimbó  nagyon régen volt....viszont a szűzérme elmaradhatatlan  ennél a ripsz ropsz ételnél.





Hozzávalók:

  • 600gr szűzérme,tisztítva
  • sertés fűszerkeverék,só,bors
  • olaj
  • 6-8 szem zöldbors
  • 1 zacskó kelbimbó,tisztítva egyben hagyva,ha nagy kettévágva
  • 4 gerezd fokhagyma szelve
  • vaj
  • fél doboz főzőtejszín
  • egy maréknyi reszeltsajt
  • vegyes magvak
  • pár szem áfonya
A tisztított szűzérmét fűszerezem,állni hagyom.
Sütéskor nagy lángon pirítom,forgatom,kérgesítem,kb. 6 percet,majd sütőbe teszem 15 percre.
Addig elkészül a köret.Vajon pirítom egy kicsit a fokhagymát,majd rádobom a tisztított kel-
bimbót--amit előtte 5-7 percet főztem,leszűrtem,fűszerezem.Nem kell sokat sütni.Majd öntök hozzá fél doboz főzőtejszínt,kevés reszeltsajtot....készen is van.
Tálaláskor szelem föl a husit...mellé a kelbimbó kerül,tetejét vegyes magvakkal szórom,pár szem áfonyával díszítem.









Jó étvágyat kívánok...Mari

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése