Hozzávalók:
- 600gr szűzérme,tisztítva
- sertés fűszerkeverék,só,bors
- olaj
- 6-8 szem zöldbors
- 1 zacskó kelbimbó,tisztítva egyben hagyva,ha nagy kettévágva
- 4 gerezd fokhagyma szelve
- vaj
- fél doboz főzőtejszín
- egy maréknyi reszeltsajt
- vegyes magvak
- pár szem áfonya
A tisztított szűzérmét fűszerezem,állni hagyom.
Sütéskor nagy lángon pirítom,forgatom,kérgesítem,kb. 6 percet,majd sütőbe teszem 15 percre.
Addig elkészül a köret.Vajon pirítom egy kicsit a fokhagymát,majd rádobom a tisztított kel-
bimbót--amit előtte 5-7 percet főztem,leszűrtem,fűszerezem.Nem kell sokat sütni.Majd öntök hozzá fél doboz főzőtejszínt,kevés reszeltsajtot....készen is van.
Tálaláskor szelem föl a husit...mellé a kelbimbó kerül,tetejét vegyes magvakkal szórom,pár szem áfonyával díszítem.
Jó étvágyat kívánok...Mari
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése