Hozzávalók:
- 500 gr afrikai harcsafilé
- hal fűszerkeverék
- sörtészta....sör, 3 tojással,liszttel....ízesítve:só,bors,fokhagymapor
- 3 db krumpli
- petrezselyem
- 1 sárgarépa--karikázva
- ecetes ubi karikázva
- tartármártás
A halat 2-3 cm-es darabokra vágom,fűszerezem.
Elkészítem a sörtésztát.Utána a tartárt--joghurttal,pici tejföllel,majonézzel,mustárral,só,bors,
pici metélő.
A krumplit kockára vágva megfőzöm,leszűröm,petrezselymes vajon megforgatom.
A karikára vágott sárgarépát pici olajon átsütöm,só.fokhagymapor ízesítéssel.
Sütéskor a halat először lisztbe,majd a sörtésztába forgatom...bő olajon megsütöm.
Papírtörlőre szedem.
Tálaláskor a hal mellé krumpli,rá a finom mártás,mellé felváltva az ubi és a sárgarépa.
Most volt egy kis céklachipsem azt is dobtam rá.
Érdemes kipróbálni.
Jó étvágyat kívánok..MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése