2019. február 19., kedd

Zöldséggel töltött kelkáposzta....vegáknak,érzékenyeknek II.

Zöldséggel töltött kelkáposztát már többször készítettem.
Most olyat kértek,hogy ne legyen benne  tej,sajt,tojás....szóval igazi kihívás volt.
Eredmény...fincsi lett!!.... sikerült.
Tehát glutén,laktóz érzékenyeknek,vegáknak szuper!!
Sajnos a fotók nem a legjobbak.




Hozzávalók:

  • 60dg gomba
  • 1 pohár rizs
  • 1 hagyma kockázva
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • rizskrém
  • 1 doboz olasz,darabos paradicsomos konzerv
  • 1 doboz csicseriborsó
  • 4-5 koktélparadicsom
  • pár szem szőlő
  • só,bors,oregano,petrezselyem,metélő
  • olivabogyó félbevágva
  • 4-5 aszalt paradicsom
  • 1 közepes kelkáposzta
A  kelkáposztának kivágom a torzsáját,forró vízbe teszem,így szépen lejönnek a levelek.
A gombát tisztítom--legyalulom.Olajon megfonnyasztom a hagymát,fokhagymát majd a gombát is hozzáadom,picit párolom,félreteszem.Rizst  előírás szerint elkészítem,gombához adom,majd a többi hozzávalót is...fűszereket,olivabogyót,aszalt paradicsomot,petrezselymet..összedolgozom.
A kelkáposzta levelekbe töltöm a rizses,gombát cuccot....10 db lesz
Egy akkora jénaiba,amibe beférnek a töltelékek..beleöntöm az ízesített ,darabos paradicsomot,ebbe ültetem a kelleveles tölteléket.
Sütőbe teszem kb.fél órára.
Amikor már kellően megsült az egészet egy doboz csicserivel megszórom,rizskrémmel meglocsolom....még 5 percre visszateszem.
Tálaláskor díszítem koktélparadicsommal,szőlővel...tetejére metélőt vágok...sárgarépa szalagokkal színesebbé teszem.
Ez az étel zöldségkedvelőknek....és egyéb érzékenységben szenvedőknek igazi főétel.




Jó étvágyat kívánok...MARI

1 megjegyzés: