Amikor gombócot vagy gnocchit készítek,mindig félreteszek apróra sodort gombikat--lefagyasztom,csak elő kell venni.
Hozzávalók:
- 2 nagyobb csokor medvehagyma...tisztítva
- 1 hagyma kockázva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes krumpli kockázva
- olaj,só,bors,házi vegeta
- 1 tejszí+lisztes habarás
- 12 db mini krumpligombóc
Olajon pirítom a hagymát,fokhagymát,majd a krumplit végül a csíkokra vágott medvehagymát.
Felöntöm bőven vízzel,ízesítem,főzöm kb 15 percet,pürésítem,majd behabarom .
A krumpligombócot külön kifőzöm,leszűröm.....levessel tálalom.
Jó étvágyat kívánok....MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése