Halat -sajnos mi is kevesebbet fogyasztunk,mint általában más nemzet....pedig nagyon egészséges.
Most filézett pisztrángot kaptam....végeredmény fincsi lett.
Hozzávalók:
- 500gr filézett pisztráng
- hal fűszerkeverék,bors
- liszt a forgatáshoz
- olaj a sütéshez
- 2 kanálnyi kockázott bacon
- 6-8 közepes krumpli
Mártáshoz:
- fél vaj
- fél kanálnyi liszt
- 1 főzőtejszín
- só,bors,chilidara,
- metélőhagyma,aszalt paradicsomos fűszerkeverék
- lime leve
A halat óvatosan beírdalom,fűszerezem--félreteszem.Majd lisztbe forgatom,forró olajon kisütöm....papírtörlőre szedem.
Bacont megpirítom vajon,majd a lisztettel is egy kicsit--főzőtejszínnek felöntöm--egyet rottyan.
Ízesítem fűszerekkel lime lével....pikáns az íze.
Ebbe a mártásba ültetem a kisült halat.
Közben a krumplit tisztítom,félbevágom és sós vízben megfőzöm,leszűröm.Majd forró olajon pirítom,petrezselyemmel megszórom.
A pikáns ,mártásos sűlt halat krumplival fogyasztjuk...lime karikával díszítem.
Jó étvágyat kívánok..MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése