2020. április 28., kedd

Pisztráng pikáns mártással,krumplival


Halat -sajnos mi is kevesebbet fogyasztunk,mint általában más nemzet....pedig nagyon egészséges.
Most filézett pisztrángot kaptam....végeredmény fincsi lett.




Hozzávalók:
  • 500gr filézett pisztráng
  • hal fűszerkeverék,bors
  • liszt a forgatáshoz
  • olaj a sütéshez
  • 2 kanálnyi kockázott bacon
  • 6-8 közepes krumpli
Mártáshoz:
  • fél vaj
  • fél kanálnyi liszt
  • 1 főzőtejszín
  • só,bors,chilidara,
  • metélőhagyma,aszalt paradicsomos fűszerkeverék
  • lime leve
A halat óvatosan beírdalom,fűszerezem--félreteszem.Majd lisztbe forgatom,forró olajon kisütöm....papírtörlőre szedem.
Bacont megpirítom vajon,majd a lisztettel is egy kicsit--főzőtejszínnek felöntöm--egyet rottyan.
Ízesítem fűszerekkel lime lével....pikáns az íze.
Ebbe a mártásba ültetem a kisült halat.
Közben a krumplit tisztítom,félbevágom és sós vízben megfőzöm,leszűröm.Majd forró olajon pirítom,petrezselyemmel megszórom.
A pikáns ,mártásos sűlt halat krumplival fogyasztjuk...lime karikával díszítem.








Jó étvágyat kívánok..MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése