2014. április 28., hétfő

Kapros káposzta......puliszkával.

Az erdélyi kapros káposzta kedvenc ételeink egyike,puliszkával mennyei.
Ezzel a recepttel pályáztam a "Vidék Íze" újságba,a májusi számban olvashatjátok.
Az újságban--általuk készített fotó és leírás szerepel.
Itt az eredeti--tőlem.

Hozzávalók:........családi adag.
  • 80 dg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 bögre rizs
  • édes káposzta
  • 2 hagyma kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só,bors,vegeta,citromlé
  • 1 paradicsom
  • 1 csomag friss kapor
  • 1 tejföl
  • 1 kanál liszt
  • fél füstölt csülök....kicsit előfőzöm,darabolom
  • fél nyers csülök vagy fül,orr...enyhén sózva állni hagyom
A káposztának kivágom a torzsáját,forró vízbe teszem--folyamatosan,ahogy engedi
leszedegetem a leveleket,vastag erezetet kivágom.A hagymát olajon előpárolom,
mellédobom a rizst ,kevergetve párolom,a fokhagymát is hozzáadom...hagyom kihűlni.
Utána hozzáadom a darált húst,tojást,vegetát,kevés apróra vágott kaprot,sót,borsot,
fél pohár vizet.Összedolgozom,levelekbe göngyölöm.
Összerakom úgy,hogy alulra gyalult édeskáposzta kerüljön,még zöld vágott kapor,
egy paradicsom.Erre a tölteléksor,közé nyers és füstölthús---minden sorba egyformán.

Tetejére egy sor vágott káposzta kerül.Felöntöm vízzel,teszek rá egy adag zöld kaprot.
Lassú tűzön megfőzöm.Menet közben ízesítem vegetával, esetleg csípős krémmel.
Tejföl,liszt keverékével behabarom,óvatosan megrázogatom,hogy egynemű legyen.
Citrommal ízesítem.
Tálalásnál megszórom egy csipet kaporral.

Juhtúrós puliszkával tálalom......legelső blogbejegyzésem volt.


Jó étvágyat kívánok....Mari






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése