2014. április 2., szerda

Laskagombapörkölt......pirított tarhonyával.

Megint gyors ,egyszerű étket hoztam.
Csodaszép laskagombát kaptam,tarhonya mindig van otthon..uccu neki.
Nemcsak gombaimádóknak...mindenkinek ajánlom.



Hozzávalók:
  • 60 dg laskagomba--tisztítva,tönk vége levágva,mosva,kinyomva
  • 2 közepes hagyma kockázva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só,bors,pirospaprika
  • 1 kiskanál paradicsompüré
  • 1 főzőtejszín
  • 1 csapott evő liszt
  • fél zacskó "golyó"tarhonya
  • petrezselyem
  • olaj
Olajon szokás szerint a hagymát pirítom,hozzáadom a fokhagymát,
majd pirospaprika,fél pohár vizet,só,bors,paradicsompüré.
Főzöm kb.15 percet,beleteszem a laskára vágott laskát. Elkészül 15 perc alatt.
Tejszínnel,liszttel behabarom,rotty és kész.
A tarhonyát két evőnyi olajon jól megpirítom,kevergetés mellett.
Kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntöm,só,bors,fokhagymapor,
fedő alatt megpuhul,ha kell még adok hozzá vizet.
Pörköltet ,tarhonyával tálalom,megszórom petrezselyemmel.

Jó étvágyat kívánok....Mari


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése