Egy galuskával pedig gazdagabbá tehető.Bográcsos versenyeken
többször tálaltunk cipóban,most gondoltam egyet,ugyan nem bográcsozom,
de a levest ebbe tette.Sikere volt.
Vettem nagyobb méretű zsemlét,levágtam a "kalapját",kivájtam a belsejét,
sütőben jól kiszárítottam---keményre. Így a leves megmarad benne.
Hozzávalók:..családi adag.
- 25 dg gomba...tisztítva szeletelve
- 3 db sárgarépa ... karikázva
- 1 db fehérrépa ...karikázva
- 1/2 zeller...kockázva
- 2 zeller levele vágva
- fél zacskó zöldborsó
- 1 hagyma kockázva
- 2 gerezd fokhagyma felvágva
- petrezselyem
- 1 kanál olaj
- csapott evő liszt
- pirospaprika
- 1 tojás
- liszt a nokihoz
- só,bors,vegeta
Kb.5 percet párolom,a lisztet rászórom,majd a pirospaprikát,felöntöm kb.2 liter vízzel.
Ízesítem s,bors,vegeta.....fedő alatt lassan megfőzöm.
Közben elkészítem a nokit. 1 tojást felverek,sózom,hozzáadom a petrezselymet,lisztet,kikeverem.
Az elkészült levesbe szaggatom a nokit.....pár percet forr ,készen is van.
A levest a cipóban tálalom.Lehet hozzá tejfölt is adni.
Jó étvágyat kívánok...Mari
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése